Vintern rasat – välkommen vår!

Äntligen är det Valborgsmässoafton! För mig är det här en av årets mest välkomna högtider, det känns så festligt och mysigt att gå och se på brasan och välkomna den härliga våren!

Jag tycker det passar att fira Valborg med något vårligt, som en läcker kyckling eller en god fiskrätt. Själv satsar jag på en klassiker ikväll; grytstekt kyckling med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och gelé. Mums! Recept på både en ljuvligt god grytkyckling och den härligt fräscha pressgurkan hittar du här.

Till dessert blir det glass. Jag gör ofta min egen glass, och receptet på den finns här. Men idag blir det köpeglass för enkelhetens skull. Till den världens enklaste och godaste kolasås och varma bär. Denna vecka hade min matbutik extrapris på djupfrysta björnbär, och det älskar jag – men det går förstås lika bra med andra bär eller någon färsk exotisk frukt som mango eller physalis.

Den godaste kolasåsen gör du genom att helt sonika låta en burk kondenserad mjölk sjuda i vatten ett par-tre timmar – finns inget godare!

En trevlig Valborgsmäss önskar jag er alla!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s