Alternativ jul och sparblogg

Publicerad av

Snön vräker ner utanför fönstret och det har den gjort sen i förrgår. Jag tycker det är riktigt mysigt, men förstår dem som tycker det är jobbigt med framkomligheten. Samtidigt är det ju så att vi bor i Sverige, och att de fyra årstiderna inte borde komma som någon chock för oss – allra helst inte för myndigheterna som har hand om väghållning och liknande. Men oavsett vad man tycker om snömängden tycker väl de flesta av oss ändå att det är mysigt med en vit jul.

Fast alla ser inte fram emot julen. Kommersialismen blir så påtaglig och för den som har en tunn plånbok blir stressen stor. Men det finns möjligheter att göra julen något billigare. Läste för ett tag sen en bra artikel om bloggarna Malin och Anton. Deras sparblogg hittar du här.

För de ensamma och hemlösa – och för de många barn som lever i otrygga miljöer – blir julhelgen ofta en mardröm. Det är sorgligt och trist. Men det finns många organisationer och föreningar som åtminstone försöker hjälpa. Verdandi, till exempel, som ordnar mysiga alternativa jular för en billig (och jag menar bokstavligen billig!) penning. Svenska kyrkan brukar också arrangera julfirande i många av sina kyrkor och församlingar.

Själv firar jag jul i gemenskap med familj och vänner. Men jag skänker gärna en liten slant till seriösa hjälpare. Det är det minsta jag kan göra, tycker jag, när jag själv har förmånen att ha det bra och tryggt.

Take a seat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s