Cupcakes i vackra formar

Publicerad av

Idag tänker jag göra reklam för två nyttigheter som borde finnas i vartenda kök!

Först Yes suveräna power spray, som verkligen håller vad den lovar och som faktiskt gör det lite lättare att hålla fräscht i ett väl använt kök. Det låter som en dålig TV-reklam, men det är faktiskt sant! Det här är nog det bästa rengöringsmedlet jag använt i köket.

Sedan vill jag slå ett slag för IKEAs ursöta muffinsformar med det gulliga namnet Drömmar. De är otroligt fina både till färg, mönster och form och ger verkligen cupcakes och muffins det där lilla extra. Bäst av allt är priset; de kostar bara 9 kronor för 65 stycken!

I helgen blir det med andra ord cupcakes i matmammans kök. Här är ett bra recept som är lätt att variera med goda frostingar (eller att servera som vanliga muffins utan frosting). Det blir ca 12 fina cupcakes.

125 g mjukt smör

1 ½ dl ljus farin eller strösocker

1 tsk vaniljsocker eller ännu hellre 1 tsk flytande vaniljextrakt

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smöret med socker och vanilj och vispa slätt. Vispa så ner ett ägg i sänder.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och häll sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölken och blanda ordentligt.

Häll smeten i muffinsformarna – fyll dem till ungefär två tredjedelar. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills de är torra och fina inuti. Låt kakorna svalna och garnera dem sedan med en god frosting. Just nu vid denna årstid passar det bra med en rötbetsfrosting. Det kanske låter lite underligt men det är faktiskt jättegott!

Gör rödbetsfrosting så här:

Blanda 3 dl florsocker med 1 msk vatten och 1 msk spad från inlagda rödbetor. Frostingen får en härligt rosa färg och blir lika fin vare sig du spritsar eller breder den på kakorna. Garnera gärna med strössel av något slag.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s