Fynda kokböcker på bokrean!

Publicerad av

Jag lagar nästan all mat ur huvudet. Tar den mängd jag tror ska passa, byter ut kryddor och ingredienser som det faller sig in och förändrar ofta favoritrecepten från gång till gång. Sålunda kan min köttfärssås innehålla både morötter och selleri ena gången och finhackat bacon och champinjoner nästa.

Det innebär inte att jag inte använder kokböcker. Tvärtom – jag älskar kokböcker och har en hel hylla full. Och favoriten är den äldsta bland dem, en gammal Vår kokbok från 1980. Det var en artonårspresent från min kära mamma, som väl tyckte att det var dags att börja laga mat… Och det gjorde jag till sist, just med hjälp av denna härliga och grundläggande matbok. Som numera är trasig, tejpad och väl använd – och mycket, mycket älskad.

Vår kokbok anno 1980 - nött, tejpad och mycket älskad...

Sedan dess har jag som sagt samlat på mig både det ena och det andra i kokboksväg och jag älskar verkligen att sitta och bläddra i dem och njuta av de vackra bilderna och de aptitretande recepten. Och även om jag inte följer recepten slaviskt så hittar jag alltid något nytt att prova på.

Nu när det är bokrea finns gott om roliga kokböcker till bra pris i butikerna. Även internetbokhandlarna har rea – kolla in Adlibris och Bokus och se om du kan fynda något spännande!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s